Maratonul Poeziei Românești celebrează Ziua Culturii Naționale la Castelul Károlyi

Luni, 16 ianuarie, s-a sărbătorit Ziua Culturii Naționale prin organizarea Maratonului Poeziei Românești la Castelul Károlyi din Carei. Evenimentul, ajuns la cea de-a zecea ediție, a adunat peste 250 de elevi entuziaști, interesați să descopere poezia românească și să își însușească propriile valori culturale.

Organizatorii evenimentului au avut ca scop popularizarea autorilor de poezie românească mai puțin cunoscuți, în special în rândul tinerilor, precum și conștientizarea importanței cunoașterii propriilor valori culturale. Aceștia au creat un program divers și interesant, care a inclus recitaluri de poezie, ateliere de creație literară, discuții cu poeți consacrați și concursuri de recitare.

Evenimentul, care s-a desfășurat la Castelul Károlyi, a oferit oportunitatea elevilor să descopere frumusețea poeziei și să se conecteze cu istoria și cultura țării lor într-un cadru impresionant. Castelul, care datează din secolul al XVII-lea, a servit drept loc de desfășurare a evenimentelor culturale de-a lungul istoriei și a adăugat o notă de grandoare și eleganță evenimentului.

În plus față de recitalurile de poezie și atelierele de creație literară, elevii au avut ocazia să participe la discuții cu poeți consacrați, care le-au oferit sfaturi și inspirație pentru propriile lor scrieri. La finalul evenimentului, au avut loc concursuri de recitare, unde elevii au avut ocazia să își arate talentul și pasiunea pentru poezie.

Maratonul Poeziei Românești a fost un eveniment reușit, care a oferit tinerilor oportunitatea de a descoperi și aprecia poezia românească, precum și de a-și înțelege mai bine propriile valori culturale. Organizatorii s-au anunțat că vor continua să organizeze acest eveniment anual, în scopul de a promova poezia românească și de a încuraja tinerii să se conecteze cu cultura și istoria țării lor. Maratonul Poeziei Românești a devenit un eveniment așteptat și apreciat de elevi și profesori din toată țara, care oferă oportunitatea de a descoperi autori noi și de a împărtăși pasiunea pentru poezie.

DISTRIBUIE
Facebook
Twitter

URMĂREȘTE-NE